Тагтуритан хийж сурцгаая.
Эзэгтэй танд зориулж Солонгос үндэсний хоол Тагтуритан
шөл хийх аргыг хүргэж байна.

2.Төмс(Зш)
3. Лууван (1 том)
4. Бөөрөнхий сонгино (1 ш)
5. Ногоон сонгино (1 ш)
6. Саримv (2 хумс) бяцална
7. Элсэн чихэр (3 ц/х)
8. Хар перец (бага зэрэг)
9. Ус (1 л)
10. Давс (бага зэрэг)
11. Гучvжан (3 ц/х)
12. Гучvгару (1-2 ц/х)
Хийх арга:
1. Тахианы махаа хvйтэн усаңд сайтар угаасны дараа 15-20 минут чанана.
2. Төмсөө нэгийг нь дөрөв юмуу найм хувааж хэрчих бөгөөд лууванг төмстэй адил хэмжээтэй хэрчиж буцалж буй шөлөндөө хийж буцалгана.
3. Таван минут орчмын дараа бөөрөнхий сонгино, ногоон сонгино, гучvжан, гучvгару, бяцалсан саримс, элсэн чихэр, хар перец, мөн бага зэргийн давс хийж сайтар хутгаад буцалгана.
4. Төмс, лууван болох хооронд шөл өтгөрч бага хэмжээтэй болсон байх ёстой. Хэрвээ шингэн шөлөнд дуртай бол усыг бага зэрэг нэмж болох юм. Давсыг мөн бага зэрэг нэмж амтыг тохируулахаа мартуузай.
Сайхан хооллоорой.
6. Саримv (2 хумс) бяцална
7. Элсэн чихэр (3 ц/х)
8. Хар перец (бага зэрэг)
9. Ус (1 л)
10. Давс (бага зэрэг)
11. Гучvжан (3 ц/х)
12. Гучvгару (1-2 ц/х)
Хийх арга:
1. Тахианы махаа хvйтэн усаңд сайтар угаасны дараа 15-20 минут чанана.
2. Төмсөө нэгийг нь дөрөв юмуу найм хувааж хэрчих бөгөөд лууванг төмстэй адил хэмжээтэй хэрчиж буцалж буй шөлөндөө хийж буцалгана.
3. Таван минут орчмын дараа бөөрөнхий сонгино, ногоон сонгино, гучvжан, гучvгару, бяцалсан саримс, элсэн чихэр, хар перец, мөн бага зэргийн давс хийж сайтар хутгаад буцалгана.
4. Төмс, лууван болох хооронд шөл өтгөрч бага хэмжээтэй болсон байх ёстой. Хэрвээ шингэн шөлөнд дуртай бол усыг бага зэрэг нэмж болох юм. Давсыг мөн бага зэрэг нэмж амтыг тохируулахаа мартуузай.
Сайхан хооллоорой.
Т.Болормаа